Verslag 3e meertocht 2021

Verslag 3e Meertocht

Zaterdag 21 Augustus, de derde en één na laatste meertocht. De dag begon vroeg in de morgen. ’s Ochtends vijf uur ging de wekker. Toen ik uit mijn bed stapte opende ik mijn telefoon met een berichtje van een maat die net op bed ging na het stappen. Ach ja het verschil moet er zijn.

Hop in de kleren, laatste spullen pakken, bak koffie er in en gaan. Op naar de boot.

Ook al was het nog vroeg in de ochtend, de sfeer zat er goed in. Vooral bij onze grote vriend Nelis (Niels) die het een goed idee vond om zo hard mogelijk de hit ‘ik ga zwemmen’ op te zetten onderweg naar de trailer helling. Daar werden we goed wakker van zeg, de hele dag het liedje in mijn hoofd.

Voordat de dag zo vlot en soepel begon, werd het op de trailer helling meteen al een stuk minder. Iemand, één of andere wuttel, had zijn auto met trailer zo geparkeerd dat de draai voor de helling een stuk lastiger werd. Maar ja niet alles kan mee zitten he, als het maar geen teken was voor de rest van de dag. Over tekens en voorspellingen gesproken, de weer-app gaf wel mooie vooruitzichten met goede temperaturen en windkrachtje 1 of 2. Prima weer om de hele dag op het water te dobberen.

De opkomst bij de tocht was niet heel slecht met 22 man. Toch waren veel bekende gezichten niet aanwezig. Niet veel later na de start van de tocht was het voor Niels meteen raak. De vis was niet van de maat dus telde niet mee, maar gelukkig hadden we vis, want later bij de meting bleek dat de 22 man van de dag, maar 17 vissen van de maat op papier hebben weten te zetten. Vlot nadat Niels zijn eerste vis ving, klapte er meteen één op die de maat wel had, het bleef zijn enige helaas… terwijl het er veel meer hadden kunnen zijn.

Wat zuur voor die jongen… het bleef hem de rest van de dag nog dwars zitten.

Voor mij was de dag gunstiger, ook al begon het later op de ochtend.

Toch zes snoekbaarzen!! Drie van onder de maat en drie van de maat, wel allemaal onder de 65 centimeters, maar toch. Vis is vis.

Niet denkende dat ik met drie vissen eerste zou eindigen kwamen we weer aan op het eiland, waar het bier koud stond. Ook was er voor iedereen een lekker broodje hamburger met dank aan Gerke. Wel nuver dat Richard het lekker vind om zijn hand vol met curry te hebben ;-)