Verslag meertochten 2020

Ondanks de corona perikelen hebben we toch nog vier meer tochten kunnen vissen. Met de 1,5 meter regel zo goed mogelijk in acht te nemen konden we toch nog los. Leo had vooraf bij de gemeente geïnformeerd over het wat nu wel en niet mag. Conclusie was dat er onder bepaalde voorwaarden gevist mocht worden. Niet meer dan 30 personen en een sobere prijsuitreiking zonder handen te schudden enz. De familie Schuurmans was zoals altijd gastheer en gastvrouw bij de prijsuitreiking. Daar zijn we altijd welkom weer of geen weer kom maar in de boot. Klasse en heel hartelijk bedankt voor jullie gastvrijheid.

Over de opkomst ben ik minder tevreden, de beste opkomst was een man of 16 het dieptepunt was wedstrijd 2 met 8 vissers. Jammer want het bestuur doet er alles aan om het zo aangenaam mogelijk te maken. De ijskoude drankjes na afloop volledig betaald door de club. De hapjes waren dit jaar niet aanwezig i.v.m. de corona crisis, maar daar had Erik de eerste wedstrijd wat op gevonden door een zak vol met droge worst beschikbaar te stellen…klasse. De derde en vierde wedstrijd was helemaal een verwennerij. Er hadden zich 2 nieuwe vissers gemeld voor wedstrijd 2, zelf waren ze er niet want ze hadden zich verslapen, maar zorgden er wel voor dat er na afloop een doos vol gerookte paling klaar stond. Een van de vissers heeft namelijk een paling kwekerij “De Palingfabriek b.v.” en had ze vers voor ons gerookt…heerlijk in een woord. De derde wedstrijd hebben de mensen van de paling fabriek zelf wel mee gevist en was het na afloop weer een paling party.

De vangsten tijdens de tochten was heel wisselend, de snoekbaars liet zich moeilijk vangen. Waar we normaal altijd in het begin van het seizoen wedstrijden hebben met goede vangsten was het nu schrapen. Zelfs Jan Emmer en voorzitter Leo blankten een wedstrijd. Ik, zei de gek, ving wel elke wedstrijd (geluk) snoekbaars en werd zo meer-kampioen. Gezellig was het wel en hopelijk kunnen we dit nog jaren volhouden met meer wedstrijd vissers. Tot 11 oktober bij de eerste poldertocht.

 

Douwe