Verslag gezamenlijke viswedstrijd met De Baars d.d. 24 juni

Verslag gezamenlijke meertocht 24 juni 2023

Eindelijk. Na al die jaren was het weer zover, de gezamenlijke meertocht.

Dit keer werd de meertocht gehouden bij de Oude Potten. Aan alles was gedacht tijdens deze meertocht.

Om stipt 07.00 uur zou de meertocht beginnen. Rond 06.15 uur kwamen de eerste leden al aanvaren. Uiteindelijk verzamelden er zich 24 leden deze mooie visdag met wel wat harde wind.

We visten op basis van het catch & release principe. Leden maken een foto van de vis op de meetlat, daarna wordt de vis weer vrij gelaten. 

Leo van der Meer, de voorzitter van H.S.V. De Vriendschap deelde de consignes uit. Het werd deze dag een vrije tocht. Hij wenste iedereen een succesvolle wedstrijd, wanneer al gauw iedereen naar zijn favoriete visstekjes gingen.

Ik en mijn vismaat Marcel deden rustig aan aangezien de scheepvaart eerst op gang moet komen op onze stekken. De stroming en de windrichting was goed waar wij visten. Maar helaas werd het toch een moeizame visserij deze dag. En niet alleen door ons. Maar toch zijn er altijd uitschieters zou later blijken.

Want voordat je er erg in hebt is het alweer bijna 14.00 uur. En voor die tijd moet je tocht echt op de wal zijn. Wij waren er al eerder en hadden de wedstrijdkaarten aan Karin gegeven. Snel naar de trailerhelling op ’t Ges waar onze voorzitter Henk Koopstra al klaar stond met de gehaktballen van Diepvers Slagerij de Vries. Na Henk bedankt te hebben voeren Marcel en ik snel weer (niet te snel natuurlijk) terug na de Oude Potten. Hier aangekomen was hel al gezellig druk en was iedereen al op de wal. Na de nodige versnaperingen en de overheerlijke gehaktballen waarvan de meer dan genoeg van waren, werd de uitslag bekend gemaakt door Leo.

Deze dag waren we met 24 leden en werden er 14 snoekbaarzen en 2 baarzen gevangen. De grootste snoekbaars werd gevangen door Raffaele Sanna met een lengte van 80,5 cm, en de grootste baars werd gevangen door Jan Boom met een lengte van 28,0 cm.

Uitslag:

Snoekbaars:

1e Leo van der Meer (Meer kampioen)   5 stuks                         269,4 cm.

2e Jan Canninga                                   5 stuks                         268,0 cm.

3e Wietse Langius                                 2 stuks                         143,0 cm.

4e Kees Boom                                      2 stuks                         121,0 cm.

5e Gosling Nicolai                                 2 stuks                         114,3 cm.

Baars:

1e Jan Boom (Meer Kampioen)              1 stuk                             28,0 cm.

2e Robert Dawson                                1 stuk                             27,0 cm.

Graag willen wij Diepvers Slagerij De Vries (voor goede service), Wietse Langius (voor de drankjes) & Wiebe Faber (voor de extra prijzen) bedanken.

Na deze supergezellige gezamenlijke meertocht ging een ieder weer terug naar huis.

Tot volgend jaar!                                                                 

Richard Hofstra.

hsv de Baars