Verslag 1e meertocht d.d. 11 juni 2022 door Koen Hilbrands

Op 11 juni stond de eerste wedstrijd na het gesloten seizoen op de agenda. De fanatiekelingen hebben al een aantal visdagen achter de rug en voor sommigen is dit het moment om de hengels weer onder het stof vandaan te halen.

Het schijnt qua weer een mooie dag te gaan worden. De hele dag een strak blauwe hemel met plusminus 20 graden. Een straffe westerwind maakt het fris en voor sommigen nog het moment om het vispak aan te trekken. Door de wind is de zon verraderlijk en zal aan het eind van de dag voor de nodige verbrande gezichten zorgen voor die gene die zijn zonnebrand is vergeten (of zich gewoon nooit insmeert).

Bij aanvang blijkt er een fantastische opkomst te zijn. Met 24 man is het deelnemersveld groot en zal het strootjes trekken worden voor sommigen. Ook zijn er dit jaar weer een aantal nieuwe gezichten die een poging willen wagen en daarnaast mee vissen voor de gezelligheid.

Om klokslag 07:00 luidt het startsignaal en vertrekken de deelnemers naar hun visgronden. Met de Friese meren als visgebied trekt het grootste gedeelte van de boten richting het zuiden. Een enkeling wil zijn geluk beproeven richting het Sneekermeer.

Er is knap gevist waarbij bijna iedere deelnemer zijn visje wist te vangen. In totaal 52 maatse vissen op papier is een prachtig resultaat! De aanbeten waren over het algemeen kiezelhard. Dit is toch waar de visser het kippenvel van op de armen krijgt. Het zorgde in ieder geval voor de nodige sensatie aan boord en maakt de beleving juist zo mooi.

Wietze zette in op grote vissen in plaats van aantallen. Dit lukte en ving de grootste vis van de wedstrijd, 82cm. De camera haperde maar werd unaniem goedgekeurd door de wedstrijdleiding en de deelnemers.

De nieuwkomers visten leuk mee. Koen wist als een van de vier zijn lijstje vol te vissen en pakte de 1e plaats. Laten we het maar op beginnersgeluk houden.

Bij terugkomst op het Aldhôf worden de vangsten en ervaringen uitbundig met elkaar geëvalueerd. Natuurlijk onder genot van een koude rakker en heerlijke hamburgers van Cheff Gerke.

Al met al een prachtige eerste viswedstrijd met mooie resultaten, heerlijk weer en een goed gezelschap.

Tot de volgende!

Koen